Na první májový závod přijel biker Roman závodit do Mnichovic u Prahy. Počasí bylo vskutku jarní. Slunce, svátek práce ani letos nedrželo a ve 24 stupních se pod ním v Posazáví žilo celkem příjemně. Hlavní závod měřil 61 km s převýšením 1330 metrů. V 10 hodin padl výstřel “START”, který vedl po prudkém, uzkém kopci, kde byl největší problém kvůli zácpě bikerů. Roman někde ve 20. kilometrech se ztratil, nemohl najít označení trasy závodu, ale nebyl sám, bylo dalších asi 100 bikerů. Díky tomu musel šlapat navíc 5km, znamenalo to další ztrátu času, nějak až 15 minut.
Starý pán na kole mi doporučil trasu, kde mám pokračovat dál a bylo to správné, díky za spolupráci. Romana v polovině závodu šokovalo, že ztratil až 150 míst, kvůli bloudění nebylo jednoduché to dohnat. Roman neustále bojoval dopředu, už nikdy nikoho nepustil dopředu asi posledních 35 kilometrů. Pak se mu objevily zdravotní problémy = křeče u obou nohách, ale se snažil zapomenout na ty problémy.
Biker Roman úspešně dokončil závod na 51. místě v kategorii MUŽI DO 29 LET. Kdyby nezabloudil, tak by se dostal do třicitky Cry. Hlavně že Roman dokončil závod v pořádku, když už dlouho nezávodil kvůli operaci kolena. Už se moc těší na další závod Smile.

Print Friendly, PDF & Email