mrm_0658Dne 27.6.2009 v Nové Měste na Moravě konal závod MERIDA BIKE VYSOČINA, který zorganizoval náš uspěšný bývalý proficyklista Ján Svorada. Závod nabízel 2 trasy – 40 km nebo 80 km. Biker Roman byl přihlášen na krátkou trasu, postavil se dopředu před startem díky startovnímu číslu 43. Dokonce stál vedle bývalé běžkarky Kateřiny Neumanové. 
Celý týden v ČR pršelo, trasa byla samá kaluž, hodně blátivá. Biker měl brzy technický problém s řazením, také někdy mu blokoval řetez díky blátu. Neustále se držel kolem padesátého místa, najednou asi ž km před cílem uhnul z trasy a zabloudil. Biker Roman po 10 minutách našel trasu, jenomže to byla trasa – 80 km, pokračoval v tom – místo dojetí do cíle se dostal na druhý okruh, což znamená další 40 km, byl mnohem naročnější než 1. okruh.
Biker Roman dojel do cíle se ztrátou 1 hodinu na víteže 80 km. Biker Roman skončil ve výsledcích 40 km jako předposlední  z 400, díky zabloudění a k tomu měl v nohách navíc 40 km !!!! Kdyby byl Roman napsán ve vysledcích na 80 km, tak byl umístěn celkově jako 50. Cry Poznámka : biker Roman je u videa, koukněte na čas 0:34, kde objeví v tom biker Roman

Print Friendly, PDF & Email