Členové našeho klubu SK SKIVELO Anna Pangrácová, Jan Semerád a Marek Spilka reprezentovali Českou republiku na ME neslyšících v OB, které hostil litevský Vilnius v termínu 2. – 9. září. Na programu byly dvě městské disciplíny (sprint a sprintové štafety) a dvě lesní disciplíny (middle a long).

Sprint se běžel ve starém centru Vilniusu poblíž řeky a parlamentu. Závod byl opravdu zajímavý a plný technických a náročných dohledávek, kde i malá chyba mohla závodníka přijít draho. Mapa byla posetá průchody, úzkými uličkami a dalšími detaily. V ženách obsadila Anna Pangrácová deváté místo, v chlapech se Marek Spilka (11. příčka) i Honza Semerád (14. příčka) vlezli do první poloviny výsledkové listiny.

Sprintové štafety se našim reprezentantům (SK SKIVELO reprezentovali Anna Pangrácová a Marek Spilka) bohužel nepovedla, orazili špatně jednu kontrolu a následovala diskvalifikace … jinak by obsadili nepopulární čtvrté místo.

Závod v middle bylo hodně odlišný od našich českých terénů. Mapa byla plná bažin a muselo se mezi nimi kličkovat a hledat nejrychlejší cesty. Nikdo se nevyhnul namočení, některé kontroly byly přímo na ostrůvku v bažině. Našim závodníkům se bohužel moc nevedlo, Anna Pangrácová obsadila 11. příčku a Jan Semerád 16. příčku, Marek Spilka bohužel po vynechání jedné kontroly nebyl hodnocen.

Královská disciplína long se běžela na mapě Śilènai a byla opravdu šílená 😉 všude samý hustý porost, popadané stromy, houštiny, kopečky, údolíčka, atd. Mužská kategorie měla trasu tak těžkou, že závod dokončilo v časovém limitu pouze 10 závodníků ze 27. Bohužel mezi závodníky, kteří závod nedokončili, byl i Jan Semerád. Slabou náplastí je 10. místo Anny Pangrácové.

Print Friendly, PDF & Email