Na přelomu srpna a září se ve Švédsku konal 5. ročník Mistrovství světa neslyšících v orientačním běhu (WDOC) a současně i Veteraniáda neslyšících v orientačním běhu (DMOWC). Na závodech bylo přes sto neslyšících orientačních běžců z 14 států. Z našeho klubu byli nominováni do reprezentace Anna Pangrácová, Jan Semerád a Marek Spilka (WDOC), DMWOC se zúčastnil Josef Procházka.

Program zahájil sprint v hlavním městě Stockholmu nedaleko haly Globen. Ze sprintu si naši zástupci odnáší 9. místo (Anna Pangrácová), 11. a 12. místo (Jan Semerád, Marek Spilka) a 4. místo (Josef Procházka). Dalším závodem pak byly dvoučlenné super-sprintové štafety opět ve Stockholmu. Marek Spilka a Anna Pangrácová obsadili nepopulární 4. příčku s 30-ti sekundovým odstupem na bronz. Josef Procházka běžel ve dvojici s ukrajinským závodníkem Nashyvochnikovem a společně získali stříbrnou medaili.

Na klasickou a krátkou trať se závodníci přesunuli do terénů nad přístavem Åkersberga. Klasika přinesla naší reprezentaci zlatou medaili zásluhou Josefa Procházky. Anna Pangrácová zopakovala 9. příčku ze sprintu, stejně jako Jan Semerád, 14. místo pak obsadil Marek Spilka.

V nedělním závodě middle se Josef Procházka umístil na třetím místě a zkompletoval tak sadu cenných kovů z tohoto mistrovství. Anna Pangrácová a Jan Semerád obsadili opět 9. resp 11. pozici. Závod nevyšel dle představ Marku Spilkovi, 20. příčka ve výsledkové listině je pro něj zklamáním.

Závěrečným závodem byla lesní štafeta, za kterou běželi Jan Semerád a Marek Spilka společně s Kamilem Klímou (Olympia) a obsadili sedmou pozici.

Všem reprezentantům blahopřejeme k výkonům, které podali na závodech.

Všechny výsledky jsou na stránce šampionátu

Print Friendly, PDF & Email