110.července se biker Roman znovu objevil po 14 dnech na závodě – DEMA MTB KAMENICE NAD LIPOU na Vysočině. Byly dvě trasy 25 nebo 50 km s převýšením 750 metrů. Počasí bylo slunečné Cool.
Na delší trasu se postavolo přes 250 bikerů včetně profíků Trunschka, Stuna (Haibike.cz), Eberl, Bína, cyklokrosaři Bambulové, k nim se přidal biker Roman. Po startu se jelo do kopce, kde se rychle roztrhala hlavní skupina, biker Roman se snažil udržet svoje tempo, dohnal jednoho, pak se snažil šetřit sílu na konec závodu. Povedlo se mu chytnout 3-člennou skupinu. Asi v polovině závodě na trase bylo dost kořenů na lesní cestě.Biker Roman ujel ostatním díky celoodpruženému kolu a zvyšoval svůj náskok. Biker Roman bezpečně dojel za 1:58(průměr 26km/h), polepšil o 8 minut než vloni, měl dobrou znalost tratě a dobře se připravil na celý závod. Skončil celkově 37. a v kategorii 21. Vyhrál maratonec Tomáš Trunschka po své nemoci.
Trať byla moc suchá, hlavně rychlá, nenáročná. Biker Roman cítil, že mohl mít ještě lepší čas. Měl strach kvůli křeči, díky vedru. Nakonec se mu povedlo chytnout křeč ale až na konci závodu.
Článek z jiných zdrojů
Výsledky

Print Friendly, PDF & Email