DSF_45965-15324.7. biker Roman byl přihlášen na seriál KOLO PRO ŽIVOT CHRUDIM. Na  začátku týdne byla předpověd počasí na sobotu vydatný děšt. Ve čtvrtek Roman narychlo objednal plášte GEAX GATO TNT určené na extremní děštivé podmínky u firmy Kastar.
Roman měl právo startovat vpředu mezi 50 a 199 díky divoké kartě.
Počasí oddechlo od tropů, náhle se ochladilo na 17°C, pořád pršelo. Před startem byla Romanovi zima, nemohl se dočkat na startovací výstřel . Po mírném stoupání vedla přes dvě široké, pak úzké schodiště, dál vedla po hlavní silnici, kde Roman začal spurtovat, snižil náskok na nějakou skupinu.Po 10 km začalo být všude bláto, na kopci Roman bezproblemově ujel ostatním díky pláštům, později zjistil, že nemá funkční uzamzkání vidlici. V polovině trase Roman chytil skupinu v čele s Havlíkovou z Kooperativy Jablonec. V lese bylo hodně rozbitých tras. Roman díky svému kolu lehko překonal težké překázky ale zanedbal pitný a jidelný režim, to mu moc ovlivnilo výkon na konci závodu. Roman musel zmirnít tempo abz dojel do cíle, ztratil tu soupeřku Havlíkovou, mrzela ho ztráta kontaktu s Havlíkovou. Roman dojel celkově 68., v kategorii M19 jako 17 v čase 2:18 na 52 km.

Roman byl moc spokojenej s těžkým bahnitém závodem, hlavně poděkuje sponzorům Kastar, za to, že vyřidila rychle moji objednávku plášte. Biker Roman nikdy neměl plášť na bláto a moc si chválí, protože se vůbec nelepí bláto na plášť. Lepé odvádělo od bláta, to je právě výhoda, perfektně držely stopu všude na blátě – na sjezdu, výjezdu. Během závodu nekličkoval, prostě přejel v klidu přes hluboké bláto, vřele doporučuje bikerům plášť GEAX GATO na deštivé podmínky.

Výsledky

Print Friendly, PDF & Email