Tyto závody se konaly v sobotní den a vybral jsem si trať 25km. Ted den jsem necítil v plné formě a to byl pro mě důvod si vybrat kratší trať. Týden, kde se konaly závody, tak měl možnost vyjet pouze jednou ve všední den a to z důvodu pracovního vytížení. Přes nedostatečnou přípravu jsem se zúčastnil a nehledal výmluvu.

V den závodu nebylo počasí zrovna ideální, bylo dosti zataženo a teplota okolo 10st. Startovalo se rovnou do kopce v lese a zhruba po 500m bylo stoupání mírnější v celkové délce 3km. V první části závodu jsem se necítil ve své kůži, nohy jsem moc necítil a nemohl jsem se dostatečně přizpůsobit závodnímu tempu a donutilo mě to zvolnit tempo. Díky tomu jsem trochu ušetřil tempo a energií na další průběh závodu a tím docílit rychlostního průměru a udržení vysokého tempa až do cíle. Terén byl dosti bahnitý, kamenitý a asfaltový povrch v závěrečných k ilometrech před cílem. Po 15km závodu se mi podařilo chytit druhý dech a podařilo se mi zvýšit tempo natolik, že jsem jel naplno. V situaci se vydařilo předjet pár soupeřů, což bylo pro mě povzbuzující. Nejlepší situace byla pro mě zhruba 5km před cílem, kdy jsem dojel soupeřku a se svou sportovní postavou vypadala velice dobře, taky svým oblečením a vybavení kola. Donutilo mě to neustále jí sledovat a to na její zadniciJ a obohacení fantazií na ženské. Posledních 2km bylo velmi náročné stoupání okolo 18%, tak jsem ji nechal jet před sebou a lepší místo ji přenechal. V cíli jsme si podali ruce. Bylo výborné, že ona svým umístěním byla v  ženské kategorií nejlepší.

Ve shrnutí jsem tedy na tomhle závodě skončil 27 z celkového počtu 62 účastníku. Svým pocitem můžu říct, že jsem vcelku spokojen. Přesto, ale si myslím, že výsledek mohl být o něco lepší, kdyby na začátku závodu neměl potíže se přizpůsobit závodního tempa. Za 14dní mi čekají další závody Rohlavská – Prusenovice, mohu se lépe připravit a podat o něco lepší výkon, než doposuď.

 

Autor :  Mgr.Martin Chupík

Print Friendly, PDF & Email