V neděli 15. 7. se Michal Vrána jezdící za SK SKIVELO neslyšících Olomouc účastnil závodu Byke Kap ve Frenštátě pod Radhoštěm. Jednalo se o velice náročně technický 42km maraton s převýšení m 1700 metrů. Po startu se kupodivu držel předních pozic. Stoupalo se na Velký Javorník, kde se držel v dobré skupině a co nejvíce v závěsu. Během kamenitého sjezdu z Javorníku prorazil duši a oprava defektu ho stála nějakých 8-9 minut, což byla na takto malém závodě znatelná ztráta. Trasa byla hodně technicky náročná, skoro na úrovni světového poháru. Technické single-tracky neměly konce, takže ve výsledku byl člověk unavenější. Tento maraton byl docela záhul hlavně na ruce a lýtka, když se člověk musel ohýbat na všechny strany. V podstatě těžší, než kdyby jel jen maraton po pár kořenech a zpevněných cestách

V cíli dojel Michal na 4. místě v juniorech a nebýt defektu, tak nejspíš by skončil na 3. Obrovská škoda a velmi ho to mrzelo, ale důležitý je, že dojel ve zdravím.

Ještě před prezentací si Michal dal s klukama Pavlem Fryštackým a Radimem Bartákem dohromady tým HOLEŠOVŠTÍ DRACI a skončili na pěkném 3. místě, Michal si bral náš klubový dres, takže taky pěkná reklama pro SKIVELO a taky to hlásili do mikrofonu..

Tím ovšem závod nekončil, po závodě následoval závod na šišokolech, což jsou takové staré menší ukrajiny, které mají náboj mimo střed, takže kolo se houpe nahoru a dolů.. Jezdilo se po dvojicích, systém pavouk. Michal se probojoval do finále, ale uklouzla mu noha z pedálu a tak přišel o vítězství. Na bednu si vzal dres opět SKIVELA, tak udělal aspoň reklamu, komentátor to tam opět musel pěkně přečíst z dresu všechno.. Lidi tam Michala fandili a bylo jich tam víc, než při samotném maratonu.

Hodně lidí za Michalem chodili a ptali se na Frantu Kocourka, je vidět, že ani mezi bajkery se neztratí a na MTB závodech jim to všem natře.

Print Friendly, PDF & Email