P1110597Čtvrtý ročník tohoto závodu provázelo velmi pěkné počasí a ideální teploty pro závodění. Navíc tento poslední díl ze série MTB cyklomaratonu je považován za jeden z nejhezčích závodu díky krajinného rázu kudy trať závodu vedla. Na startu byla velká obsazenost kvalitních závodníku, kde se opět ukázal Jan Hruška a další na stejné výkonnostní úrovni. Z našich kluků se zúčastnil David Studýnka a František Kocourek, startovali zároveň spolu, ale David jel kratší trať na 25km a Franta delší trať na 46km. David už má v letošní sezóně hodně odpracováno a nemusí volit vždy delší závody, za to Franta z důvodu účasti etapového závodu na Tchaiwanu se musí nadále připravovat.

David se na tomhle závodě velmi zviditelnil skvělým druhým místem ve své kategorií, takže né jen mezi neslyšící dokáže ukázat záda, ale mezi zdravé slyšící závodníky je plně schopný konkurovat!! Franta na delší trati musel zvolit své tempo, protože v týdnu měl střevní chřipku a nejelo se mu zrovna dobře oproti předchozího víkendu, kde na Oderské Mlýnice se mu jelo opravdu skvěle a plně provázen závodním elánem. Závod tedy Franta dokončil na 17.místě ve své kategorii. Velmi překvapující bylo, že na poslední chvíli přijel další náš člen a to Antonín Cigánek, který to pojal tréninkově bez čísla, neboť jeho cílem je návrat k cyklistice a od příští sezóny se začne plně zúčastňovat závodů, což nás velmi potěšilo. ¨

Hodnotit tento závod můžeme tedy jenom pozitivně, protože David ukázal, že opravdu to má v sobě a umí se zviditelnit. Franta s Tondou jsou velmi aktivní pro závodění a věříme, že ještě přijdou dny pro jejich výrazné zviditelnění. Na programu další víkendové neděle by měl být MTB Hradecký pohár, kde by se tato trojice měl zúčastnit jako poslední MTB závod v letošní sezóně.

Print Friendly, PDF & Email