Jan Čapek

V sobotu se konalo MTB závody s názvem Pernštejnské giro, ve kterém Honza suveréně zvítězil ve své kateogrii.
Tento závod  se startoval ve vesnici Perštejn a se svou délkou 45km je charakteru maratonských závodu, ale trať vedla 95% v terénu na nezpevněných cestách, což nebývá  obvykle na maratonech. Tento závod byl nesmírně náročný, kdy po startu vedla trať po silnici pouze 1km a po odbočce ze silnici následovalo stoupání v terénu,které se jelo asi hodinu a čtvrt. Po těžkém dlouhém stoupání čekal na jezdce velmi náročný sjezd doprovázený singl trati,kořenů a kamenů a po té se ještě jezdilo v okolí Perštejna.. V jednom sjezdu Honza nestihl najet na lávku a skočil pravou nohou v bahně až po koleno. Do cíle dojel dost vyčerpán, tudíž,že je ještě jaro,tak to byla pořádná porce do těla.

http://pohar-peruna.cz/wp-content/uploads/Giro2013_results.pdf

František Kocourek

Ten samý den také závodil  na populárním MTB závodě Author Šela Maraton v Lipníku nad Bečvou. V tomto závodě byla celková účast kolem 650lidí v jeho vybrané trati na 52km. Cíl byl na Helfštýně a skončil na 9. místě ve své kategorii. Po celou dobu byla trať velmi bahnitá, takže nebyla to procházka růžovou zahradou.

http://sportsoft.cz/cs/zavod/results/891?rid=1153&;eventid=2&genderid=1

 

Pavel Pastrnek

Dálší náš člen měl na programu časovku jednotlivců seriál Moravského poháru v délce 27km. Na tomto závodě skončil ve své kategorii 13. Tento závod se konal poblíž Litovle u Olomouce. Start byl přímo Tři Dvory a trať vedla přímo do Chomoutova a zpět. Profil trati byl rovinatý, takže zde bylo možno dosahovat velmi rychlých průměru, což se Pavlovi podařilo. Na této trati měl dosažený čas 0:37:42 a rychlostní průměr přes 43km/h, takže výborný výkon.

http://www.sk-mp.cz/viewpage.php?page_id=16&;cislo=134&nazev=T%C5%99i%20Dvory

 

Jiří Procházka

Od letošního roku jezdí za náš klubu a sobotního dne se také zúčastnil MTB závodu Author Šela Maratón. Tento závod zvládl velmi dobře s ohledem na to, že závodí druhým rokem. Na tomto závodě dojel na 80. místě ve své kategorii a oproti loňského roku je krok dál, takže má dobře našlápnute k dalšímu výkonnostímu růstu.

http://sportsoft.cz/cs/zavod/results/891?rid=1153&;eventid=2&genderid=1

Print Friendly, PDF & Email