Rádi bychom vás pozvali na nejznámější seriál maratonských závodů horských kol CYKLOMARATON TOUR, ve kterém je i samostatná kategorie neslyšících a jeden závod bude i v rámci MČR pro sluchově handicapov

Video v ČZJ:

Cyklomaraton tour obsahuje celkem deset závodů, z toho pro kategorii neslyšících bylo vybráno pět závodů (Pálava, Olomouc, Hradec Králové, Beroun a Praha 4 ). Startovné je zde za poloviční cenu než pro slyšící účastníky.

Je určen od méně zdatných (rekreačních) až po vrcholově zaměřené závodníky. Pro muži je délka závodu kolem 40-50km a pro ženy 25-30km. V tomto seriálů závodu máte možnost se porovnat jak mezi sebou, tak i mezi zdravé slyšící závodníky.

V termínu 24. 5. bude v Olomouci cyklomaraton tour v rámci MČR neslyšících v MTB XCM a  zhruba měsíc předem v termínu 27.4 se koná MČR neslyšících v MTB XC  Praha Řepy

Při účasti v jednotlivých závodu v seriálu cyklomaraton tour se započítávají body do celkového bodového hodnocení, které je součásti posouzení pro budoucí výběr do cyklistické reprezentace v ČSNS .

Dalšími závody horských kol na které bychom vás také rádi pozvali jsou discipíny XC nebo-li cross country. Konají se v rámci Pražského poháru, kde je také vložena samostatná kategorie neslyšících. V termínu 27.4 se kona MČR Praha Řepy. Závody XC jsou rychlejší a kratší oproti maratonských závodů, ale trať v terénu je technicky náročnější. Délka je v průměru kolem 20km (+/- 5km). Trať vede většinou na nezpevněných stezkách, přes různé překážky např. brody, kameny, kořeny, průdké výjezdy a sjezdy a také přejezdy přes můstky a podobně ( zde jízda v terénu i záživná a adrenalinová).

Každý účastník na XC závody by měl mít dobré technické zkušenosti v jízdě terénem a k tomu zapotřebí kvalitní horské kolo. Veškeré informace o jednotlivých závodech najdete na www.skivelo.olnet.cz a dále na www.cyklomaraton.cz, který je určen pro všechny výkonnostně zdatné cyklisty. Na www.prahamtb.cz je určené pro zkušené zdatné závodníky. Důležitá informace: Na www.cyklomaraton.cz je nutná registrace a po té lze přihlásit na vybraný závod. Startovné máme za poloviční cenu než pro slyšící účastníky, proto připomínám, aby jste si vybrali mez 5 vyjmenovaných z 10 závodů CMT.

Zpracovali jsme pro vás kalendář, ve kterém jsou barevně vyznačené závody. Modře vyznačené jsou určené pro všechny výkonnostní třídy a červeně jsou vhodné pro vrcholově zaměřené a zkušené závodníky.

Kalendář MTB závodů

12. 4. XCM – CMT Pálava, http://www.cyklomaratontour.cz/zavod-info/palava/o-zavodu.html

27.4. XC – MČR Řepy, Praha, http://prahamtb.cz/?page_id=10

4.5. XC – Kbely, Praha, http://prahamtb.cz/?page_id=10

24. 5. XCM – MČR, http://www.cyklomaratontour.cz/zavod-info/olomouc/o-zavodu.html

1.6. XCM – Hradec Králové, http://www.cyklomaratontour.cz/zavod-info/hradec/o-zavodu.html

24.8. XCM – Beroun, http://www.cyklomaratontour.cz/zavod-info/beroun/o-zavodu.html

13.9. XCM – Praha 4, http://www.cyklomaratontour.cz/zavod-info/praha4/o-zavodu.html

21.9. XC – Řepy, Praha, http://prahamtb.cz/?page_id=10

Tak neváhejte se přihlásit na závod a jen to zkuste! Nic se nestane, když nevyhrajete! Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se!

Print Friendly, PDF & Email