Vyhla+íen+ş_XC_2014_-_+śepyV ne. 27.4. 2014 měli neslyšící bajkeří domací šampionát, který byl dílčí prověrkou před účasti červencového Mistrovství Evropy v Rakousku. Tyto závody pořádali SK SKIVEO neslyšících Olomouc ve spolupráci s SK Cyklistů Praha a ČATHS .
Trať závodu byla velice technicky náročná, která ale odpovídala úrovní náročnosti trati např. na Mistrovství Světa, Olympiády a podobně. Na start se postavila šestice bajkerů ze skivela a tři z nich závod nedokončili. Dva spadli a třetímu se v průběhu závodu projevili žaludeční nevolnosti.
Závod se jel na pět okruhů s celkovou délkou 21km. Vítězný čas Čapka byl 1:02:53, za ním se ztrátou 1min a 51sek dojel František Kocourek a pro třetí místo si dojel David Studýnka se ztrátou na vítěze 2min 41sek. Všichni účastnící členové SK SKIVELO neslyšících Olomouc. V ženské kategorii byla pouze jedna účastnice, která absolvovala 3orkuhy ze 4. Rozhodčí v průběhu závodu dle času jednoho okruhu rozhodovali konečný počet okruhu a tak ji nakonec zkrátili.
Průběh závodu v mužské kategorii byl velmi dramaticky, protože se dosti měnilo průběžné pořadí vlivem náročný technických pasáží trati, zejména v lesní části single tracku!

Výsledky:

http://prahamtb.cz/wp-content/uploads/2013/03/Vysledky-2-kolo_Repy_Prazsky-MTB-pohar-2014.pdf

Print Friendly, PDF & Email