VI. ME v silniční cyklistice neslyšících
a
I. ME horských kol neslyšících-Verona (Itálie)

Ve štafetě jsme třetí a máme bronz!!

První závod prvního ME horských kol neslyšících je za námi první medaile na Evropě v historii MTB putovaly i do České republiky.

Štafeta 3 členných družstev na 3 x 10 km – 5 zemí a 6 družstev (Italové postavili 2 tria).Okruh na 5 km jel každý dvakrát.(tedy každý závodník ujel 10 km).

První ve štafetě vyjel Jan Čapek, po svém 1 kole byl pátý a pak předával Pepovi Merunkovi jako čtvrtý, Stav po 1 kole (10km) byl takto: 1 ITA I, 2. ESP, 3. FRA, 4. CZE, 5 ITA II, 6 RUS. Merunka se překonával a po svém 1. kole se probojoval před Španěla na 3 místo. Po 2. kole štafety(20km) bylo pořadí takto: 1 ITA I, 2.FRA, 3.CZE, 4. ITA II, 5. ESP, 6. RUS..Pavel Pastrnek vyjel se ztrátou 4,44 min na druhého. Po svých 5 km již ztrácel na francouze 1:50 minut a v cíli jsme skončili třetí se ztrátou 1:05 na Francouze…Časy jsou však neoficiální dle mých stopek. Oficiální výsledky máme dostat zítra. Nebo dnes večer zajet pro ně do centra CARRARO-což je 5 km v městském provozu. Hodnocení: Všichni 3 naši reprezentanti odvedli ve vedru výborný výkon a zaslouží si veškeré uznání a pochvalu! Výsledky

Poradu za EDSO zahájil p.Sandugej za EDSO.

Co se týče silničních závodů – poradu řídil němec Paulus, který přivítal všechny na 6.ME v silniční cyklistice ve Veroně.

27.5. Sprint a kritérium bude na velodromu,(333metrů) klopení bude větší než na MS v USA!

Sprint – každý sám na čas,poté 16 s nejlepšími časy pak postupuje, zbývající vypadnou, pak 1-16,2-15 atd…od čtvrtfinále na 2 vítězné jízdy..

Po nezbytném odpočinku poté cca v 15,30 hodin začne na stejném velodromu kritérium – na 150kol, každé 10kolo se boduje (5-3-2-1), poslední kolo dvojnásobně. V případě deště se z bezpečnostních důvodů závody na velodromu (sprint a bodovací závod) ruší a přesouvají se na volný (náhradní)den 30.5.

29.5. Časovka na 30 km – startuje se v 9 hodin, jede se 4krát po cca 7,5 km podél řeky v naprosté rovině. Aby se předešlo zmatkům s počítáním, budou 2 skupiny s intervalem 1 minuty, po dojezdu 1.skupiny po 10 jezdcích pak bude 2 skupina též po 10 jezdcích..

Losování časovky: skupina A: Čapek číslo 3, Merunka 5, B skupině je Kocourek číslo1 a Pastrnek s číslem 7 za Maťovčíkem s číslem 6.

31.5. Silniční závod jednotlivců na 100 km “peloton“: start v centru Verony na Piazza Bra u slavné Areny ( Koloseum jako v Římě), po manifestační jízdě 5 km na okraj Verony teprve začne ostrý start. Zde jsou změny než prezentovány na netu – zkrácená trať, odpadla část ve městě…Bude to na 8 kol na celkem 105 km včetně průjezdu městem a přitom 5 kol bude po mírném profilu a poslední 3 kola již s velkým převýšením „prý by to závodníci celých 8 kol nesjeli“ (přitom na DOH v Austrálii i na MS v USA bylo velké převýšení a všichni zvládli)..Dobrá novinka pro naše cyklisty,,,cíl bude na vrcholu a ne až po zvládnutí kopce a sjetí dolů na rovině = což je něco pro italské kaskadéry..

Poté o MTB hovořil italský Claudio Geronazzo, takto šéf MTBDEAF CUP s 9letou historií.

Přivítal všechny na 1.ME v MTB neslyšících a sdělil, že není oficiálním TO za EDSO, jen provizorním a vypomáhá tímto Paulusovi , který je TO za cyklistiku EDSO. Že na poslední chvíli EDSO schválilo oficiální ME místo demonstračního a je rád poměrně vlekou účastí, protože se počet v MTB vyrovnal počtu v silniční cyklistice…

26.5. štafeta –start bude vzhledem k slavnostnímu zahájení ME o 30 minut posunut, tj v 15,30hodin. Vedoucí musí nahlásit jména 3startjícíh v pořadí po sobě do 14,30hodin. Trať 5 km dlouhou každý sjede 2krát.Celkově je to tedy 30km. Startují štafety z 5 států a (sdělil Sandugej za EDSO,poděkování pro CZE, protože jinak by nemohly být předány medaile, kdyby byly jen 4 země – dle regulí EDSO.)

28.5. MTB jednotlivců– na stejné trati jako štafety, začne se dle připomínek španělů, k nimž se přidali slováci a francouzi-v 9,30hodin. Jede se na 6 kol po 5km.


Pondělí 26.5.08

Slavnostní zahájení VI.ME v silniční cyklistice a 1.ME horských kol neslyšících proběhlo důstojně u Areny před Magistrátem, bylo přivítání od místních a regionálních osobností včetně zástupců církve a Svazu neslyšících Itálie.Teplota 30 stupňů, dusno.


Po skončení slavnostního zahájení odjel Kocourek na individuální trénink, zbývající 3 naši se začali připravovat na odpolední závod v MTB.V 13,30 hodin jsme již na místě závodů . Kluci odjeli na obhlídku, kontrolu tratě.Já neviděl nikoho neslyšícího a tak odjel na Centrum CARRARO nahlásit pořadí naší štafety (nutno max.do 14,30).

Po návratu mi sdělili kluci, že trať je obtížná, část do kopce ujde, ale obtížná je část z kopce, prudký sráz mezi velkými balvany n úzké vlásečnici cesty..na první polus museli kluci pěšky a proto mnohokrát sjeli, pilovali a zkoušeli možnosti,,Vyplatilo se to, Při závodě pak 2 z našich tento úsek sjeli na kole a jen Merunka , takto silničář, který se obětoval aby my mohli nahlásit štafetu, běžel dolů pěšky. Mezitím sms od Kocourka, že mu není dobře, (v poledne trénink na plném slunci) a proto nejde povzbudit kluky, ale radši zůstane v hotelu.

Neděle 25.5.

Po snídani a tréninku zase my zajeli do centra Carraro a v záv.kanceláři již byli místní pořadatelé.Oni, že potřebují od nás z CZE fotky, že my na rozdíl od všech s nimi nekontaktujeme a ticho.My řekli, že komunikujeme jen s EDSO. Hned na místě se 3 z nás vyfotili.Franta a Honza dojdou večer se vyfotit, když bude porada od 19 hod. (psáno odpoledne po tréninku)

Sobota 24.5.

Po snídani-dobrý výběr, odjezd na trénink ven z města.Autem na výpadovku a pak na kola…Zjištěna poloha nemocnice,(pro případ),sídlo klubu neslyšících, v centru Carraro v kanceláři ME cyklistiky vůbec nikdo není.Po večeři jsem zašli do klubu a zjistili, že jde o druhý klub ve městě, který nespolupracuje se sportklubem Verona.

Pátek 23.5.

Kocourek s Merunkou se již pojistili, poté odjezd z Plzně.Příjezd do hotelu ve Veroně 18,30 hodin-pokoje malé, bez klimatizace,,,klimatizované je přízemí-hala recepce…Internet je za 5EUR/hod. 3 lůžk. pokoj bez balkonu 2lůžk. s balkonem-tak tam kola od Pastrnka a Merunky, v 3 lůžkovém kola Čapka a Kocourka, v blízké hospůdce 30 m od hotelu večeře.

Čtvrtek 22.5.2008

Sraz v Plzni naložení kol, převzetí svazového mikrobusu VW, převzetí dokladů, kontrola u prezentantů, zda mají licenci, pojištění apod. Poté odjezd na večeři(všude již zavřeno, tak v obch.centru CITY ve stánku fastfoodu večeře.)

Print Friendly, PDF & Email