VI. ME v silniční cyklistice neslyšících
a
I. ME horských kol neslyšících-Verona (Itálie)

Úterý 27.5.2008

Dopoledne proběhly závody ve sprintu na velodromu cca 15 km od Verony.

Z vyřazovacích jízd postoupilo do vlastní kvalifikace 16 mužů,vypadli náš Merunka a Slovák Ruda. Do 8 finále již žádný cyklista z nás se nepropasíroval. Slovák Maťovčík však ano(protože v jízdě porazil Kocourka), avšak v 8 finále již ztroskotal a do semifinále se neprobojoval, avšak v boji o 5. až 8. místo Juľo Maťovčík zvítězil a obsadil ve vedru celkové 5.místo na ME ve sprintu. Zvítězil Francouz před Italem a dalším Francouzem.

Čapek to dokázal! Je druhý!

Bodovací závod – kritérium na 120 kol začal v 16 hodin za účasti 17 cyklistů. Naši Pastrnek a Merunka před startem rozhodli neriskovat na klopeném velodromu případný úraz i s ohledem na to, že v této disciplíně měli minimální šanci na úspěch. Tak Pastrnek v době závodů individuálně trénoval a Merunka dělal s náhradními koly pro naše 2-Kocourka a Čapka případného servismana. Já sděloval časy a kontroloval s panem Paulusem průběžný stav závodu.

Hodnocení: Kocourek se překonával a obětoval se chytrou jízdou pro úspěch Čapka a jeho případnou nominaci na DOH. Čapek byl ve staré dobré chuti a jel velmi dobře takticky a bojovně. Nedalo se to srovnávat s DOH v Austrálii (kdy Kocourek takticky selhal) ani s MS v USA.. Čapek s novým vynikajícím Francouzem (v květnu mu bude 18 let) málem dojeli peloton ve 3 kole, Francouzovi se to povedlo a Honzovi chybělo takové 2-3metry ale již nestihl dojet peloton. Francouz si připsal kolo navíc a vlastně bodovací závod v tuto chvíli vyhrál..Honza Čapek bojoval,,,průběžně byl stále druhý, avšak s přibývajícím časem se stále více prosazoval Rus Kalinin a stahoval náskok Čapka, v 10.kole měli oba stejně bodů, v předposledním 11. kole již Rus byl druhý ale v posledním dvojnásob hodnoceném kole zvítězil Čapek před Kalininem a tím Honza získal 2.místo o bod před 3. Kalininem!! Kocourek skončil pátý, odevzdal všechny síly pro Čapka…O těžkém průběhu svědčí to, že ve vedru na trati zkolaboval domácí Ital a bodovací závod dokončilo pouze 7 cyklistů! Oba naši cyklisté jeli perfektně…

Dnes se jede MTB závod jednotlivců, pozítří silniční časovka. Dnes startuje pouze Pastrnek, Čapek nestartuje – protože musí šetřit síly na časovku – kvůli potvrzení své nominace na DOH 2009 v Tchaj-wanu. Zítra budou 3 kluci dopoledne připravovat kola na časovku, měnit řidítka, nastavení apod,,, a poté na trénink. Já budu s Pastrnkem na závodě MTB za Veronou. Jede se 6 kol na celkem 30 km s převýšením přes 1100 metrů.

Print Friendly, PDF & Email