Zprávy z MS neslyšících USA

oficiální stránky MS – http://www.usdeafsports.org/2006cycling/index.html

repre.jpg

zleva: Kocourek, Čapek, Pastrnek, Čížek, Panský, Merunka
kola: rám Kuota KREDO, komponenty Shimano/Campagnolo, kola FRM, Corima, Mavic a Campagnolo

Kompletní výsledky, fotky a zprávy v angličtině najdete i na
http://www.deafnation.com nebo http://www.usdeafsports.org/2006cycling/index.html

Kalendář závodů MS neslyšících v cyklistice
19.6. Sprint 1000 m na velodromu
20.6.
MTB XC

21.6.
Časovka jednotlivců 35km
22.6.
Bodovací závod 40km na velodromu
23.6.
MTB marathon
24.6.
Peloton 120km

 

kliknete na jednotlivé dny- k dispozici zprávy

Pátek 9.6. – přílet do San Franciska

Sobota 10.6. – první vyjížďka

Neděle 11.6. – prohlídka místa závodu časovky + velodrom

Pondělí 12.6. – volná jízda na 80 km v okolí Fremontu.

Úterý 13.6. – prohlídka místa závodu pelotonu

Středa 14.6.  – volný den, výlet do San Franciska +  večeře s účastníky MS

Čtvrtek a pátek 15. -16.6. – trénink

Sobota a neděle 17.-18.6. –  barbecue párty,  představování všech týmů,  velodrom

Pondělí 19.6. – schůze TD + závod sprint 1000m na dráze, naši nepostoupili z kvalifikace

Úterý 20.6. – Závod MTB, náš člen Julius Maťovčík – reprezentant  Slovenska je čtvrtý na MS!!!

Středa 21.6.  WOW časovka = 2 medaile pro ČR!! – (další fotky)

Čtvrtek 22.6.  kriterium,  Franta nestačil o pár bodu na bronz

Pátek 23.6.  MTB – smolný den pro Pavla Pastrnka

Sobota 24.6.  peloton – další medaile

Neděle 25.6.  odletáme domů!!!

 

Dne 9.6.2006 přílet do San Franciska

po 12 hodinovém letu z Frankfurtu při příletu na letiště v San Franciscu na nás čekali Bobby Skedsmo (hlavní duše šampionátu) , zkráceně známý jako „Bobby“= předseda amerického svazu neslyšících cyklistů – sdruženého v Národním americkém svazu neslyšících sportovců a současně muž, zastávající funkci technického delegáta pro cyklistiku světové organizace neslyšících sportovců) a s ním 1 z neslyšících místních organizátorů, který má na starosti dopravu… Tento muž byl členem americké atletické štafety na 4 x 400 metrů, která v Bukurešti na Deaflympijských hrách 1977 vytvořila světový rekord – dosud nepřekonaný…Po skončení závodní kariéry tento muž se zaměřil na cyklistiku…To vše jsme od něj a mnoho další podrobnosti vyzvěděli při čekání na formality (komunikace probíhala pochopitelně ve znakovém jazyce neslyšících)

plet_na_ms.jpg
Fotka z příletu

a představte si, ze zapůjčeni 2 aut a ubytování se nás v hotelu-tyto formality včetně dopravy z letiště do hotelu trvaly od příjezdu v poledne až k závěru, kdy Bobby konečně mohl s 1 kolegou odjet – do 20 hodin !! Sám Bobby se divil, jak to zařizování je zdlouhavé a složité i zmatečné. Omyly pracovníků půjčovny by vydaly na tragikomický příběh…
Například všechny formality kolem 2 aut byly konečně po dlouhé doby vyřízeny .pak my již s bednami v autech a chystali se odjet..Najednou píp a sirény a že jsme odjeli s 2 a ne jen s 1 autem?? Pani, která psala formuláře, opomněla napsat ještě na 1 auto zálohu – kauci…já platil 300 USD a ona mela vyžadovat 2x3OO a bylo zajímavé sledovat, jak se pracovníci půjčovny mezi sebou dohadovali…nakonec znovu od začátku papíry napsat..pak zase potřetí, protože šéf garáže se šikmýma očima vyžadoval, aby ve smlouvě o zapůjčení byli i řidiči č.2 jako náhradnici uvedeni..tzn. znovu zajít pro naše kluky/ a pro jejich řidičáky/, znovu vše vypisovat a po podpisech všech 4 řidičů doplatit 3O0 USD a konečně ven z garáže půjčovny. Bobby Skedsmo jen vrtěl hlavou a že“ v reklamách dokola do blbnuti ukazují, jak je to jednoduché, z letadla do půjčovny a s klíčem hup do auta a pryč,, a skutečnost?“ Horror! Já ale v klidu, hlavně že to vyšlo…máme 2 minivany, v garáži jsme si mohli z minivanů různých typů vybrat. Vybrali jsme ty, se kterými během chvilky lze zadní 2 řady sedadel v mžiku schovat do podlahy a vznikne rovný prostor pro kola.(Chrysler).

My jsme v hotelu Garden Court sitě BEST WESTERN ve Fremontu u San Francisca..
Naše pokoje jsou po dvou ale máme tam velký prostor-je kam dát kola. V pokoji pro 2 jsou vlastně dvě 2postele! TV je zabudovaná ve skříni, otevřená dvířka skříně však překáží výhledu ze strany..Nevadí nám to, soc. zařízeni je běžné, ale kluci s vykulenýma očima, že porucha WC??!!?? Že je tam moc vody! Totiž WC mísa je v USA plná vody a po vykonáni potřeby teprve se voda vcucne do kanálu a pak se zase náplni vodou… Zařízeni pohodlně, skromně a dostatečné vybaveno-kluci nic víc nepotřebuji. Prostě motel…
Jo a 1 věc vadí to jen mne a i Pepovi Merunkovi. MS fotbalu tu v hotelu není v TV!!! Internetové připojení je přes hotel z WI-FI bezdrátové – notebook zde máme..
Snídaně kontinentální = dle vlastního výběru sestává z všeho sladkého, tj. kukuřičné lupínky a studené mléko, různé sladké pečivo, 2 druhy marmelády, 4 druhy kafe (všechno hnus- nám se to zdá takové slaboučké vodnatelné), pak 4 druhy džusů, horká voda na kávu, čaj, z ovoce- jablka to je vše…Honzovi Čapkovi nešlo do hlavy,protože o tom stále mluvil – že k dispozici nebylo ani máslo…
Již včera někteří, jako Honza a Franta, nakoupili večer v supermarketu šunku a slané pečivo, že zde v hotelu na snídani toto budou jist. Dnes již se takto rozhodli i ostatní..

Sobota 10.6. první vyjížďka

po namontováni kol z beden, jsme brzy odpoledne vyjeli na krátkou vyjížďku, která se nakonec protáhla – nejprve se nešlo dostat z města (nyní to pro nás není problém), pak za městem jsme potkali cyklistu, Havajce z Fremontu, který se přidal k naší partě. On nám (dostali jsme mapu od Bobbyho, s vyznačením, kde se dá dobře jezdit, kde není tak velký provoz), pomohl, ta přítomnost místního cyklisty byla skvělá, věděl, kde přesně zabočit , na které křižovatce apod.. Ujeli jsme přes 3 hodiny v členitém terénu.
Honza Čapek měl problém zadním kolem (špatná naba) a Libor Čížek měl v zatáčce defekt, na tom by nebylo nic zvláštního, ustál to, nespadl — ale on Libor musí mít vždy něco EXTRA! Při defektu kola, Libor brzdil a brzdil, posunutím ventilu duše se zničil otvor pro ventilek ráfku. Viz foto!

 

duse.jpg rafek.jpg

 


Neděle 11.6. prohlídka místa závodu časovky + velodrom

 

 

jsme jeli přes 2 hodiny autem na místo startu časovky a tam pak 2 krat po trase časovky to projeli na kole, Změna místa konání, změna trasy závodu časovky byla zapříčiněna rozhodnutím UCI,národního svazu cyklistiky a oznámena na webu USA, odkud pravidelně přichází od pořadatelů zprávy..
Trasa časovky je 10,2 mil tam a pak zpátky= celkem 33 km. Je situována v liduprázdné krajině, jen na místě startu je restaurace. Po startu mírně zvlněná a pak v polovině trasy je prudký kopec se serpentinami,tj nahoru a pak dolů a pak ještě další kopec,nato dolů a otočka a to samé zpět. Tedy časovka je jako horská a náročná na fyzičku.
Po skončení tréninku jsme si dali pozdní oběd a vydali se jinou cestou zpět (abychom zjistili výhodnější spojení).
Při cestě zpět jsme se na jednom krásném výhledu zastavili vyfotili scenérii a Libor musí mít něco EXTRA! Nechal fotoaparát na kapotě auta, vzal kameru a natáčel vše. Po rozjetí asi po 5 minutách na vrcholu hory si Libor s hrůzou uvědomil, že nemá fotoaparát!
Honem jsme se vrátili na místo činu, bohužel foťák nikde…
Tak se hledalo všude možně, šlo se nahoru dolů, každý metr silnice prohledán a najednou vidíme foťák namotaný izolepou na tyči (ve výšce 1metru ), která byla na krajnici silnice
Šťastný Libor děkoval Bohu a dobrým lidem v Americe! U nás by se již nikdy neshledal s foťákem.
Na zpáteční cestě jsme ještě našli velodrom v San José a prohlédli místo závodů ve sprintu a bodovačce. Do hotelu jsme se vrátili po 20 hodině.

Pondělí 12.6. – volná jízda na 80 km v okolí Fremontu.

Úterý 13.6. prohlídka místa závodu pelotonu
Autem na místo závodů v pelotonu,,, Z 2 tras jsme vybrali tu jižní…po dálnici a pak kousek po běžné silnici,,Jene ouha, zase samé serpentiny, málo aut, to značilo, že to není obvyklá cesta pro auta. Vyfotili jsme se pod lesním velikánem-viz foto
Trasu silničního závodu jednotlivců kluci projeli dvakrát…Závod se pojede na 2,5 okruhu. Jsou tam 2 velké kopce, první kopec je po široké silnici o délce 1,6 mil do vrchu (tam bude i cíl) a pak druhý kopec se serpentinami a sjezdy typu okresní silničky. Většina okruhu vede po široké silnici. Start bude v Pescaderu-což je chudá americká vesnice se salonem, benzinovou pumpou, obchodem a kostelem. Najeto bylo 102 km. Na zpáteční cestě autem po jiné, severní trase, jsme zastavili v Alice’s restaurant, (prý v proslavené restauraci) viz foto a ocenili dobrou kuchyni. Tam jsme se potkali s českou emigrantkou z Prahy (žije tu již 28 let). Návrat po 21 hodině do hotelu. V 23 hodin do našeho hotelu vpadla italská výprava …

Středa 14.6. volný den, výlet do San Franciska +  večeře s účastníky MS
Rozhodli jsme si udělat volno a vyrazit mezi lidi do San Franciska. Během 4 hodin jsme stačili si prohlédnout slavnou dominantu města – most GOLDEN GATE, vidět historické tramvaje a jiné pamětihodnosti – viz foto. Večer od 18 hodin pak byla beseda s pořadateli a setkání účastníků na večeři v mexické restauraci. Kdo chtěl, přišel a povídání s přáteli z Austrálie, Ameriky a N.Zélandu se protáhlo do 21,30 hodin.

Čtvrtek 15.6.
Konečně slunko a oteplilo se naráz o 10 stupňů na 27st. Hotelový venkovní bazén bude asi konečně využit. Kluci trénovali tempo na časovku…Návrat poprvé brzo, již v 15 hodin do hotelu..

Pátek 16.6.
Vrátili jsme se dříve z tréninku, který byl na stejné trase a na stejném místě jako včera…Vedro už 34 stupňů a v hotelu již v 14,15 hodin. Jen Merunka to o trochu více protáhl..Plánovaný účel tréninku však byl splněn. Ještě štěstí, že naše hotelové pokoje jsou klimatizované. PO odpočinku vyrazíme někam na oběd.

Sobota 17.6. barbecue párty,  představování všech týmů,  velodrom
Trénink na okruhu jako první den. Před odjezdem během chvilky se povedlo automaticky zase „zamknout auto“. (nesmí se přibouchnout dveře, dokud je klíč ve volantu). Za odemknutí Chrysleru se již muselo platit. Večer v 18 hodin pro účastníky „barbecue párty“ a grilování na zahradě školy pro neslyšící a poté v sále školního divadla PŘEDSTAVOVÁNÍ SE VŠECH TÝMŮ a prezentace programu MS, s udílením organizačních pokynů pro účastníky..Na místě byli již všichni kromě zástupců z Ruska a kanady,kteří ještě nedorazili. Rovněž ještě na místě prezentace chyběli i funkcionáři z USADSF a ISDC (americké a světové sportovní organizace neslyšících=International Sport Deaf Comitee)

Neděle 18.6.
Pavel, Libor a Pepa se rozhodli, zase projet trať časovky v San Antonio Valley a tak se mnou jsme tam jeli. Honza s Frantou zůstali a projeli tréninkově v okolí Fremontu..Navečer všichni účastníci se sešli na Velodromu v San José a měli možnost na dráze po 3 hodiny si vše vyzkoušet…Již všichni přihlášení závodníci přiletěli na místo. Zítra v pondělí večer tamtéž budou závody ve sprintu…

Pondělí 19.6. schůze TD + závod sprint 1000m na dráze, naši nepostoupili z kvalifikace
Dopoledne byla zahájena schůze TD pro 2 zástupce z každé země, plánovaný čas byl od 11 do 12 hodin. Nakonec se začalo v 11,30 a skončilo v 15.15 hodin. Za ČR byli přítomni Panský a Pastrnek. Předmětem porady TD byly kontroly ICI licencí, pak losování pro časovku (které se muselo později opakovat znovu) dále objasnění a informace o všech konaných závodech na MS.

Po skončení schůze TD jsme my dva spěchali do hotelu a rychle si zaskočili pro něco na zub do Fast foodu. Pak Pastrnek honem nachystal svoje věci, hned jsme naložili vše do auta a vyjeli jsme do San José. Ovšem cestou jsme narazili na kolonu ..(havárka na dálnici a 4proudá komunikace v mžiku byla ucpaná…) Na místě konání , ve velodromu jsme byli v 17, 30 hodin.

Tak jsme už v hotelu zpět z 1.závodu, 1000 m sprintu na dráze velodromu.v San José. Přijeli jsme v 23.15 hodin. Program závodního dne:
Kvalifikace na letmých 200 m, 16 nejlepších postoupilo pak 1-16, 2-15 atd…na jednu vítěznou jízdu,,, poté postupujících 8 závodí o postup mezi poslední 4 do semifinále-také na 1 jízdu, teprve od semifinále již na 2 vítězné jízdy. Na start se postavilo 31 závodníků. Nikdo z našich nepostoupil mezi 16 nejlepších. Jaký kdo měl čas, se neví, pořadatelé to oznámí dodatečně. Časy se oznamovaly americkým znakovým jazykem pro diváky a nikde na tabuli pro závodníky to nebylo zveřejněno.. Zatím známe časy našich jen od francouzů – neoficiální ruční měření (stopky):
Čapek 13,78
Pastrnek 13,85
Čížek 14,14
Kocourek prý měl opakovat jízdu , protože byl stržen drát ( a chybně odjel o kolo navíc) Merunka sprint jel jen z povinnosti a to odflákl…Francouzi jej neměřili.

Slovák Maťovčík postoupil 12.časem(víme to, protože startoval proti Kolumbijci s 4. nejlepším časem) , pak ale o postup mezi 8 prohrál Julo M. s Kolumbijcem. Konečné pořadí: 1 WOOD(USA),2. Schreiber(USA), jako 3. skončil velmi dobrý Kolumbijec, 4.byl další Američan, 5. Novozélanďan, 6.Australan a 7. jako nejlepší evropan Francouz, za ním Rus… Přesné výsledky pořadatelé oznámí mailem a budou k dispozici zítra, vlastně již dnes ráno.

Pondělí 20.6. závod MTB, náš člen Julius Maťovčík – reprezentant  Slovenska je čtvrtý na MS!!!
Dnes horská kola.na 45 min a 1 kolo..
Vyhrál ital Cucco, za ním Terence Parkin-ten slavný plavec, Jula Matovčíka. (ten dlouho s Parkinem bojoval v tom vedru) američan BEEN (který velmi dobře zná Volejníka) předjel 8 min před koncem a tak slovák Maťovčík skončil čtvrtý…pak za ním novozelandan, šestý byl francouz…

Ale Julo měl úspěch, po závodě se mu točila hlava z vyčerpání (vedro.. a Parkin když Julo na něj..že vedro apod. mu odvětil, dnes to počasí bylo dobré, dnes pohodička) Po závodě jen já a Bobby Skedsmo.jsme mluvili…:
Kdy budou výsledky ze včerejška? Ze sprintu? Dnes večer??
On : že jistě zítra, protože teď on jede domů, bydlí v městě nad San Franciskem,,, a doma to dnes napíše…
Vidím, američané ve štábu mají 20-25 pořadatelů, včetně řidičů a tlumočníků a to hlavní stejně musí vykonat Bobby S. sám…
Včera jak jsem psal, že časy ze sprintů hlásili v ASL (americké značkovce) tlumočníci na tribunu k divákům USA,,, Jo a nikdo nebyl schopen z tlumočníků ty časy napsat na blbý kousek papíru na tabuli…Bobby sám byl v jednom kole…

Jsme po treninku, na PP již působí předstartovní horečka (spí se mnou) a říká
právě, že asi nebude večer klidně spát..
Jinak PP koupil zen náustek, prostě takový vak na záda s pitím aby mohl dle potřeby vcucnout pití při časovce… Doma u nás při časovce nepije, ale zde v tom vedru…Koupil to za svých 27 USD… Je vidět, že tomu PP dává vše a proto bych si přál, aby měl placku…
Honza Č mi dnes při snídani, že to sám vidí reálně a časovka nebude pro něj úspěšná…
zatím se uvidí….jak dopadnem zítra!

Je 19,50 hodin, kluci se chystají na zítřejší den D. Dohodli jsme se, že v 9.00 ráno zdejšího času vyjedeme, sraz u aut bude před devátou…Budíček a snídaně je individuální, jak kdo potřebuje…Cesta trvá 1,45 až 2.15 hodin. Na místě budeme kolem 11 hodin a start prvního závodníka je plánován na 12,30 hodinu. Z našich vyjedou jako 3 Čapek
6. Čížek
12. Pastrnek
20. Merunka
31. Kocourek (jako předposlední )

Při surfování na IT jsem právě narazil na zveřejněné výsledky ze včerejšího sprintu a hned jsme zjistili nesoulad, chybu, francouzi včera na stopkách ( s oficiálními elektronickými časy se to víceméně shoduje (-měli Pastrnka jako druhého z našich s časem 13,85… a ve výsledcích je však ale PP s daleko nejhorším časem?!
Viz
http://www.usdeafsports.org/2006cycling/1000msprint.html


Středa 21.6.
WOW časovka = 2 medaile pro ČR!!

Časovka na 34 km:

1.Schreiber Nick (USA)      50, 16 min
2. Pastrnek Pavel (CZE)   51. 35 min
3. Merunka Josef (CZE)   51, 41 min.

4 Cloux (FRA)                     53atd… (na fotce)

20:00 hodin
MS pokračovalo dnešní časovkou, naší nejoblíbenější disciplínou. Den D pro nás skončil úspěchem, vrátili jsme se v 18hod do hotelu a ihned zvěstuju novinu, příjemnou pro naše všechny příznivce, , rodiny, známé, spolupracovníky, fanoušky, kamarády!!! Radostnou novinu jsme nemohli poslat smskou,,celá liduprázdná oblast není vůbec pokryta signálem.
Časovka se jela za teploty 39/40 stupňů!

Mistrem světa je Schreiber Nick, američan, za ním druhý reprezentant České republiky Pavel Pastrnek, co konečně protrhl smůlu! Třetí skončila naše stálice ve sbírání medailí – Josef Merunka (který přes zdravotní problémy s průduškami ukázal, co v něm je)!

Značí to, že po Kocourkovi (třetí na DOH v Melbourne) se nominovali na DOH v Tchaj-wanu další cyklisté: Pastrnek a Merunka. Damoklův meč visí už jen nad Čapkem a Čížkem! Kritéria ČPV pro účast na DOH jsou velmi tvrdá – je nutno získat medaili, tj umístit se do 3.místa na MS!!!

Ostatní naši reprezentanti taky nezklamali, zajeli bojovně, v horku, jejich pořadí však dosud neznáme (víme jen o 7 prvních).viz foto. Díky Julovi Maťovčíkovi máme fotky ze stoupání v půli časovky! Julo až přinese ze školy pro neslyšící k nám do hotelu, pak zveřejníme na webu.

Kocourek František    53, 45 min.
Čížek Libor                   55, 38 min.
Čapek Jan                     55, 52 min.

Po skončení závodu v řádném limitu podali francouzi protest proti vítězi Schreiberovi, že jeho rozměry kola od středu k nástavci neodpovídají UCI předpisům. Jejich protest byl po dlouhém přeměřování a váhání zamítnut, (taktak to odpovídalo limitu). Kdyby vyšel jejich protest, měli by francouzi bronz a po Čapkovi, mistru světa z roku 1995 by následujícím mistrem světa byl další reprezentant ČR Pastrnek… Škoda.

Po závodě jsem se dotázal Bobbyho, že potřebuji aspoň vědět umístění našich závodníků, ne jen 7 nejlepších…Že nemusím mít kompletní výsledkovou listinu..Kvůli tomu, abych dal zprávy na web Skivela! Bobby byl ochotný, vysvětloval, že má jen jedinou kopii od rozhodčích a že jenom mi to ukáže…Tak se jal hledat a hledat a zjistil, že jeho jediná kopie mu „zmizela“! Že někdo od něj si to vzal a nevrátil.. Tak chudáček Bobby Skedsmo mi řekl, že musí zajet k rozhodčím z UCI a znovu si od nich okopírovat nebo vzít výsledkovou listinu. Také říkal, omlouval se, že oficiální výsledky ze předvčerejšího sprintu nemůže předat, protože mu doma zkolabovalo spojeni k internetu… Takže se čeká, čeká..Zato z včerejšího závodu horských kol v areálu místní školy pro neslyšící výsledky již jsou.

Po závodě jsem mluvil s paní z DEAFLAMPIC kanceláře (jméno mi nyní vypadlo z hlavy). Kromě jiných novinek-za podstatné považuji toto: uvažuje se a za tím účelem jsou zde v USA zástupci z organizačního výboru Deaflympiády 2009 (Tchaj-pej), že na program DOH 2009 budou zařazeny i závody v MTB. Je nutno, aby pořadatelé na kongresu v zimní DOH Salt Lake City oficiálně předložili tento záměr a bude to poté zařazeno do programu DOH 2009. Postup bude jako při beach volejbalu = MTB i silniční cyklistika spadá pod jednu mezinárodní cyklistickou federaci-UCI,. Takže jde o rozšíření a nikoliv o nový sport.. Další novinkou je, že na poslední TD schůzi na závěr zdejšího MS ( kdy končí s funkcí Bobby Skedsmo a bude se volit nový TD) mají předložit zástupci z JAR nabídku k pořádání MS cyklistiky v roce 2008. Uvidíme.

 


Čtvrtek 22.6. kriterium,  Franta nestačil o pár bodu na bronz

Kriterium na dráze:

Bodovací závod na dráze by se nedal přirovnat jako závod kritéria, který se jezdi zpravidla po městských okruzích. Projevilo seto tím, že závodnici, kteří dobře jezdili v kritériích na různých městských okruzích na Deaflympiaádách ci MS a měli úspěchy, tak poprvé, co jeli na dráze, neměli takovou šanci na úspěch, jen proto, že nemají dostatečné taktické dovednosti a zkušenosti. Já jsem se toho snažil využit, ale nebýt krize v polovině závodu, kdy byla odjeta asi 10členná skupina a málem nás dojela, tak v tom okamžiku jsem si říkal, že je rozhodnuto. V okamžiku, jak jsem viděl, že trochu zpomalili a my jsme zvýšili tempo, tak nakonec situace vypadala ještě jinak. Po pár okruzích jsme je dojeli a začal jsem znovu útočit na body. Nakonec mi z toho vyšlo 4.místo, se ztrátou 4bodů na 3místo. . Věřím, že kdybych měl přehled, kdo jak kolik má bodů atd..v průběhu závodu, tak možná bych i vybojoval třetí místo, ale to už je osud. I se 4místem jsem spokojen:-)… FK

P.S. Honza Čapek dojel na 11.místě. Ostatní naši se do 20členného finále neprobojovali.


Pátek 23.6. MTB – smolný den pro Pavla Pastrnka

MTB XC na 32 km:

Zaspali jsme, Libor mě probudil  a tak jsem  se musel honem sbalit a šup do auta, přes 50 mil na start závodu. Kašlal na snídani. Dorazil jsem taktak na místo závodu a za 20min už start v 10 hodin.  Ještě jsem musel na velkou, tam kam císař pán, a  prezentovat se. Takže rozjížděl jsem se pouhých pár min.  Po startu hned do kopce 1,5km, držel jsem se v balíku, po dlouhém stoupání se pole roztrhlo a udržel jsem se  vepředu pelotonu se Slovákem Julo, Italem a Francouzem. Poté na dlouhém 3km kamenitém úzkém sjezdu Ital a Slovák Julo spadnul, Ital skončil s problémem a Julo pokračoval. Na dlouhém sjezdu nás rychle dohonili kaskadéři Američan a Jihoafričan. Na dalším stoupání já (Pavel) předjel na špičku a za mnou  se udržel Jihoafričan a Julo, ostatní už se vzdalovali.  Ve  druhém kole už se Julo neudržel a zůstal boj o vedení mezi mnou a  Jihoafričanem,ale jinak jsem cítil  ještě šanci, neboť na kopci já byl vždy vepředu s rozdílem ale ve sjezdu vždy mě  doháněl  kaskadér Jihoafričan a to i ve třetím kole a ještě na začátku v posledním kole, když však jsem  viděl, jak Jihoafričan dehydroval na kopci, tak já s tempem jel do dlouhém kopci sám a sám v čele, snažil jsem se nechal vzdalovat dehydrovaného Jihoafričana a na vrcholu kopce už neviděl své soupeře vzdálené přes kilometr.Ve sjezdu už já jel pomalu s rozumem, aby nebyly zbytečné pády, když jsem tak s obrovským náskokem v čele ale stačil  momentiček -půl kola před cílem, tj. cca 4 km, který mě  šokoval, z ničeho nic  neúmyslný pád, já sám nevím, jak se to mohlo stát, vždyť trasu jsem sledoval pozorně a jel pomaleji v klidu.. Jel jsem po šotolinové cestě,asi jsem narazil na nějakou prohlubeň, na něco-byl jsem šokován zcela nečekaným pádem,  rozdílem poškození mezi kolem a mnou- najednou  přední kolo udělalo osmičku a řidítka se zamotala na opačném směru a už nemohl jsem vrátit to původního stavu (viz fotka), horní rám bicyklu je naražený, ale  jsem v naprostém v pořádku, žádný úraz nemám, jen pouhá malá oděrka  a boule na ramenu a nic víc!!!! COŽ SMŮLA JEŠTĚ POUHÝCH CCA 4KM DO CÍLE NA TITUL MISTRA!!! Snažil jsem se s kolem běžet do cíle,ale  když mě předjel Jihoafričan a slovák Julo tak jsem vzdal, což dál nemělo smysl.

Pavel Pastrnek

Pavel je přihlášený s Julo Maťovčíkem na Transalp – etapový světově známý závod přes Alpy a uhradil ze svého startovné vše 34.000,-Kč a nemalou částku přispěli sponzoři. Nyní se zhroutil, nemá na čem jezdit, když rám je naražený, neudrží celý etapový závod a jsou i drobné vady komponentů a kola. Už nemá z čeho investovat, před přípravou na MS a Transalp tolik investoval.

Sobota 24.6. peloton – další medaile

Peloton 120 km:

Merunka udělal závod, odtáhl většinu závodu v úniku, v posledním kole vznikla 8členná vedoucí skupina za Merunkou a 2 dalšími, v posledním kole při vjezdu na cílový kopec (5km stoupání) odpadl Američan a Merunka šlapal sám, z blížící se vedoucí skupinky se však odpoutal Jihoafričan Parkin, předjel Merunku vstříc titulu mistra světa.
150mestrů před cílem unikli 3 závodníci ze skupinky, mezi nimi i náš Kocourek a 100m před cílem dostihli Merunku! Nakonec všichni 3 ho předjeli a …Kocourek je třetí,. Merunka je pátý..
Za vedoucí skupinkou jel v druhé skupině se ztrátou asi 3minuty Čapek,,,v posledním výjezdu na kopec se Čapek sám odpoutal od 2 skupiny a začal stíhat vedoucí skupinu..do cíle přijel Čapek na 11 místě..( s náskokem na 2skupinu 1,5minuty)
Čížek měl defekt…Pastrnek na něj počkal a po opravě zkusili oba dostihnout peloton…po dostižení hlavního pole poté Pastrnek vzdal.
Julo Matovčík po vypětí (jako Pastrnek) z včerejšího závodu MTB již nenalezl síly a nakonec vzdal.

 

 

Print Friendly, PDF & Email