V sobotní horký den čekalo sluchově postižené cyklisty silniční mistrovství ČR v časovce jednotlivců – 19,6km téměř po rovině. Po startu foukal převážně nepříjemný protivítr a po otočce se jelo s větrem. Mistrem ČR se stal Pavel Pastrnek s časem 28:40, za ním o 5 sekund dojel Jan Čapek. Třetí skončil Franta Kocourek, čtvrtý David Studýnka, pátý Roman Dohnal a šestý Jiří Brix (všichni členové SK SKIVELO neslyšících Olomouc). Po závodech měli kluci oddech a v podvečerních hodinách se z Hodonic vydali na kolech v rámci vyjetí únavy po závodech do města Znojma, kde se navečeřeli a doplnili energetické zásoby na následující závodní den.

v+şt¦Ťzov+ę_v_¦Źasovce_jednotlivcu

V neděli  bylo opět velmi horké slunečné počasí a na závodníky čekal 100,8km dlouhý závod s hromadným startem na 6 kol. Od startu se peloton závodníku držel téměř pohromadě až do cíle. Peloton místy se na rovinách dosahoval rychlosti téměř 60km/h a nebylo jednoduché se dostatečně schovat v závětří, a tak v průběhu závodu někteří závodníci z pelotonu odpadli. Do cíle dojížděl peloton pohromadě, takže byl hromadný spurt. Mezi sluchově postiženými cyklisty vyhrál Franta Kocourek (Franta v hromadném spurtu dojel celkově na 4. místě mezi slyšícími závodníky). V MČR na druhém místě skončil Jan Čapek a na třetím místě dojel Pavel Pastrnek. Dále na čtvrtém místě skončil Roman Dohnal, na pátém místě David Studýnka. O jedno kolo méně ujel Jan Konvička (účastník zimní Deaflympiady z Chanty Mansijsk ve sjezdovém lyžování, člen SK SKIVELO Olomouc) a Jiří Brix

SK_SKIVEO_v_pelotonu Vitezove_v_pelotno

Mistrovství se zúčastnil též neslyšící slovenský kamarád Julius Matovčík, který nebyl hodnocen v MČR, ale předvedl velmi kvalitní výkony.

Trasu časovky zdolal ze všech nejrychleji s časem 27:43. V neděli v hromadném spurtu nestačil jen na Frantu Kocourka. S ohledem na náročnost závodu při tropických teplotách byly výkony kluků velmi pěkné a pozitivní bylo také to, že všichni závod dokončili v pořádku a hlavně bez zranění!

Výsledky

Časovka jednotlivců 19,6km (všichni SK SKIVELO neslyšících Olomouc)

1. Pavel Pastrnek  0:28:40
2. Jan Čapek 0:28:45
3. František Kocourek 0:29:58
4. David Studýnka 0:30:26
5. Roman Dohnal 0:30:34
6. Jiří Brix 0:35:19

 

Peloton 100,8km  (všichni SK SKIVELO neslyšících Olomouc)

1. František Kocourek 2:33:14
2. Jan Čapek 2:33:21
3. Pavel Pastrnek 2:33:22
4. Roman Dohnal 2:33:25
5. David Studýnka 2:33:26
6. Jan Konvička -1kolo
7. Jiří Brix -1kolo

 

Print Friendly, PDF & Email