Náš klub SK SKIVELO o víkendu 28 – 29. 8. 2021 organizoval Evropský pohár neslyšících ve spolupráci s pořadateli MTB XC Poháru Drahanské vrchoviny. Evropský pohár se uskutečnil po delší covidové pauze a zúčastnili se jej závodníci z Belgie, Rakouska, Maďarska, Polska, Slovenska a samozřejmě naši závodníci z Česka (Renata Šuláková, Jan Čapek, Pavel Pastrnek a David Studýnka – všichni jsou členové našeho klubu).

V sobotu se jel v Kořenci závod v deaflympijské disciplíně MTB XCO na okruhu 4,5 km dlouhém. Počasí moc nepřálo, hned po startu se rozpršelo a trať tak byla hodně mokrá a na kořenech a bahnitých místech velmi kluzká. Muži (10 závodníků) jeli pět okruhů a nejrychleji je zvládnul maďarský závodník Bence Foldi, za ním dojel Polák Pawel Arciszewski a třetí náš Jan Čapek. Pavel Pastrnek obsadil nepopulární 4. příčku, David Studýnka projel cílem na sedmé pozici. V ženách (4 závodnice) se po třech okruzích v cíli objevila jako první Polka Malgorzata Krawzcyk, naše Renata Šuláková dojela na 4. pozici.

V neděli byla na programu časovka do vrchu na 5 km s celkovým převýšením 330 m. Startovalo se hromadně z okrajové části Blanska a trať vedla na nejvyšší místní vrcholek Bukovec. Trasa závodu po startu vedla 0,5 km po asfaltu a následně pak pokračovala převážně po nezpevněné lesní cestě. Celkově tuto časovku opět vyhráli Bence Foldi a v ženách zvítězila Malgorzata Krawzcyk. Jan Čapek projel cílem jako třetí, Pavel Pastrnek pátý a David Studýnka šestý. Renata Šuláková v ženské kategorii obsadila třetí příčku.



Print Friendly, PDF & Email