1-1       O víkendu se fakt dařilo českým bikerům na MS, kde získali 6 medaili(zlato pro SLAVÍKA, střibro pro Kulhavého a Horákovou, bronz pro Prokopa a Labounkovou), ale to nebylo všechno!
Biker Roman skončil celkově první ve své kategorii v seriálu INTER BIKE CUP, který má 3 závody, poslední závod se uskutečnil v sobotu 4.září v Rakousku v SANKT GEORGEN am WALDE. Byly tři trasy – 30,48,96 km. Biker si vybral střední trasu s prevyšením 1450 metrů. Venku bylo slunečno, trošku chladné. Zúčastnilo něco přes 350 bikerů. Po startu se jelo do kopce, ale Roman trošku zaspal start, ale brzy se snažil smazát ztrátu, pořád se mu dařilo dostat dopředu. Byly tam težké sjezdy, výjezdy, málo míst, kde se mohl trošku uvolnit tempo. Po 10-km už začalo pořád bláto na trase, buď na louce nebo v lese, ale bláto mu nedělalo problém díky pláštům GEAX SAGUARO.
Po hodině závodu bikerovi Romanovi postihla zdravotní krize, byl jako dehydrován, měl v hlavě “Hlavně dojet do cíle kvůli celkovému pořadí”. Pomalu ztrácel cenné minuty, vůbec ho tělo neposlouchalo!! Ale dokázal dojet do cíle s velkou ztrátou na vítěze.
Trať byla suprová, nabízela asi tolik kopců, které jsme museli zdolavát, ale mrzelo ho, že nevyšel závod podle představ. Biker Roman říká, že to byl jeho nejhorší závod v sezóně, ale byl rád, že přivezl domů pohár za celkové 1. pořadí v seriálu!!

P1090854

Print Friendly, PDF & Email