V sobotu 18.8 se Martin Chupík zúčastnil MTB závodů WELZLOVO KOLO na 50km. Tyto závody se konali v Zábřehu na Moravě poblíž Šumperka, čili blízko jesenických hor. Počasí v den závodu bylo velmi vydařené a to více chutí do závodní atmosféry, neboť jasno a teplota kolem 28st. jsou ideální podmínky na závodění.

Celkově závod byl dost náročný svým profilem trati, kdy závodníci museli absolvovat náročně dlouhé stoupání, přičemž tam se ukázalo, jak na tom závodníci jsou se svou fyzickou zdatností. Po startu prvních 15km byl terén zvlněný provázené zpočátku polní cestou a po té následovala lesní cesta do Hoštejnu. Následně bylo dlouhé stoupání do Stražné v délce až 9 km, slušně náročný kopec, kde se Chupíkovi podařilo udržet vynikající závodní tempo a dařilo se mu držet skupiny, která neustále zrychlovala. Po 35 km v hustém lese došlo zabloudění, prostě značka a provázky najednou nebyly nikde vidět, takže se závodníkama museli hledat značku a během bloudění nabraly ztrátu cca 20 minut. Značení trati se nakonec podařilo najít, ale těch 20min ztráty dosti poznamenalo na motivaci závodního tempa a tím zapomenutí na zajímavé umístnění. Přesto Chupík se nenechal tím odradit a soustředil se na podání co nejlepšího výkonu, takže před cílem posledních 15 minut je na maximum, přičemž ze své osmičlené skupiny se odtrhl a dál v tom tempu pokračoval. Po ujetí pár kilometru viděl další pár závodníku, které je předjížděl a dokázal sám vydržet až do cíle.

          Jinak tedy Chupík dojel v absolutním pořadí 45. z celkové účasti 61lidí, a ve své kategorií byl na 17 místě, což je pěkné umístění vzhledem k náročnosti závodu a zbytečné 20 min. ztrátě ze zabloudění. Nebýt bloudění, tak Chupík mohl dojet do 20místa a v kategorií 6. Přesto je velmi oceňující to, že v posledních kilometrech závodu jel maximum svých možnosti a tím ukázal správnou závodnickou rivalitu.

Print Friendly, PDF & Email